HATÓSÁGI VIZSGA

2015. április 14. 10 óra


XX. BALATONI HAJÓKIÁLLÍTÁS

2015. szeptember 4-6.


Új lendületet vesz a legnagyobb vízi hajókiállítás!

2015-ben 20. alkalommal kerül megrendezésre a Balatoni Hajókiállítás, melynek továbbra is a Kenese Marina Port ad otthont. Az évforduló kellő apropót szolgáltatott a szervezőknek arra, hogy megújítsák az eseményt, új lendületet adjanak az eddig is népszerű vízi hajókiállításnak. Megújult arculat, erősebb kommunikáció, szakmai programok, és különleges vitorlás élmények várják a kiállítókat és a látogatókat.

A Bencsik László kormányozta egység nyerte a 19. Generali-Fundamenta Lakáskassza Bankár Kupát

Közel félszáz hajó állt rajthoz a 19. Generali-Fundamenta Lakáskassza Bankár Kupán május 31-én, vasárnap Balatonkenesén. A nagy hagyományokra visszatekintő regattát 2015-ben immáron 19. alkalommal rendezték meg. A vitorlásverseny egyediségét az adja, hogy miden hajón ül legalább egy bankos vagy pénzügyi szakember. A verseny történetében pedig először nyert olyan hajó, amelynek kormányánál egy banki szakember ült, sőt a második helyezett egységet is pénzügyi szakember kormányzott.Versenyeredmények

55 egység, 9 hajóosztály - Elindult a vitorlás szezon KenesénA 2015. évi kenesei vitorlásszezon évadnyitó versenye a Tavaszi Regatta/Kenesei Szezonnyitó volt, amely a négy fordulós One Design Trophy első állomása is egyben, 2015. április 25-én és 26-án zajlott a KMPVSE rendezésében. 
55 hajó, 250 versenyző, 9 hajóosztály (Asso99, Melges24, 8mOD, 11mOD, Nautic, J24, Elliott770, S22, SR) versenyzett a két napos versenyen. 
Az időjárás meglehetősen szeszélyes arcát mutatta a szezon nyitányán. A tervezett hét futamból három, ill. két futamot tudtak teljesíteni az egységek. 
Két pályán zajlott a verseny: az A pályán 5 osztály, (Asso99, Melges24, 8mOD, 11mOD, Nautic), míg a B pályán 4 hajóosztály (J24, Elliott770, S22, SR) versenyzett.
 Eredmények

Több mint félszáz hajóval indult a szezon Kenesén

A 2015. évi kenesei szezon évadnyitó versenye a Tavaszi Regatta/Kenesei Szezonnyitó volt, amely az ODT I. állomása. 55 hajó, 250 versenyző, 9 hajóosztály versenyzett a két napos versenyen. Az időjárás meglehetősen szeszélyes arcát mutatta a szezon nyitányán. A tervezett hét futamból három, ill. két futamot tudtak teljesíteni az egységek. A szombati várakozós, sütkérezős nap után vasárnap korán indult a nap. 9:00 órakor rajtoltak az első osztályok. Az A pályán végül, kettő, míg a B pályán három futamot vitorláztak a csapatok. Eredmények

Indul a szezon! Tavaszi Regatta - ODT I. április 25-26.

Félszáz hajó indult a PRAESTA Őszi Regattán